Szick Sándor

Hogyan legyünk sikeresek egy üzleti reggelin! 5 + 1 tipp, ami biztosan segíteni fog.

2017. május 05. - szicksandor

Valószínűleg sokan hallottak már róla, viszont jóval kevesebben ismerik és még kevesebben tartják jó dolognak. Mindez azért van, mert még nem ismerik. Néhány gondolat és tanács az üzleti reggelik világából.

 

2015-11-16_221814nvtt.jpg

 

Az utóbbi években már Magyarországon is egyre nagyobb teret hódítanak, a rántotta illatú, kapcsolatépítő reggeli beszélgetések. Ezeket az üzleti reggeliket sokszor a városi legendák, olykor jótékony homály fedi el, és a vélemények rendkívül széles skálán mozognak. Mondanak jót, rosszat, feketés, fehéret, de az ember csak akkor tud biztosat mondani ha legalább egyszer, de inkább többször kipróbálja az ilyen jellegű rendezvényeket. Ahogy jómagam is tettem.

Az alábbiakban olvasható őt tipp, melynek betartásával biztos, hogy sikeresebben fogsz eljönni a reggeliről.

 

1. Ne izgulj!

Na jó, ez így túl egyszerűnek tűnik, ennyi lenne csak az első tipp!? Igen, és akármennyire is evidensnek tűnik, nem az. Alapvetően kétfajta típusú rendezvény van, az egyik amikor több ember előtt kell beszélned, a másik pedig amikor egymással szemben ülve társalogtok. Higgyétek el nekem, még szemtől szemben sem egyszerű egy idegennel beszélgetni, főleg, ha semmilyen kémia nincs is köztetek, sőt az Úr bocsássa meg bűneinket, esetleg már első pillantásra ellenszenvesek vagytok egymásnak. Arról pedig már nem is beszélek, amikor felállva, esetleg ülve maradva 10-20 ember előtt kell megszólalni. Komoly vállakozókat láttam már dadogva, keresni a névelőket. Tehát ne izgulj!

 

2. Készülj fel.

Sokan erre is csak legyintenek! Minek készüljek fel, a saját termékemből, vállakozásomról, hiszen arról még a céges partiból, hajnalban hazafelé bandukolva is órákat tudok mesélni. Na ez az! Ugyanis itt nincsenek óráid. De tovább megyek, perceid sem! Jellemzően ezeken a találkozókon egy perced van arra, hogy bemutasd a céged és a termékedet, de voltam már olyan helyen ahol 45 másodperc volt a szintidő. És ha lejár, kegyetlenül lecsengetnek. Tehát rakj össze egy olyan bemutatót maximum egy percben, amiben bemutatod saját magad, a céget és a terméket. A legfontosabb információk legyenek benne, egyszerűen, érthetően. Szóval csak gyakorolj!

2016-03-01_192004cngy.jpg

 

3. A felszerelés.

Sokszor van az úgy az életben, hogy nem jelent hatalmas problémát, ha otthon felejtesz ezt-azt. Na, az üzleti reggeli az életnek nem ez a területe. Itt névjegykártya nélkül, egy arctalan biodíszlet leszel. Ha azt mondják neked, hogy húsz emberrel fogsz talákozni, akkor legyen nálad minimum negyven névjegykártya, Van szórólapod? Hozd el! Bármilyen marketing anyag, amit a másik elé tudsz tenni? Legyen nálad!

Gondolj csak bele, egy ilyen rendezvényen minimum 10-15 emberrel beszélgetsz. A végén már azt se tudod ki kicsoda, még magadat se ismered fel, és prezentálsz a tükörképednek a mellékhelyiség tükrében. Tehát bármilyen olyan marketing eszköz, ami segít abban, hogy a rendezvény után is emlékezzenek rád, aranyat érhet.

 

4. Ne akard mindenkire rátukmálni a termékedet.

Ez nem az a hely! Ezek kapcsolatépítő reggelik, nem a piac. Persze, fontos, hogy bemutasd a termékedet, hiszen ezért is jöttél el, de ne kezdj el értékesíteni, mindenáron eladni. Nagyon rossz fényben tűnsz majd fel a többiek előtt, és hosszútávon nem akarnak majd veled együttműködni. Itt a lényeg a hosszútávú, gyümölcsöző kapcsolat kialakítása. Úgyhogy csak nyugi!

 

5. Figyelj a másikra.

Mint mondtam ez kapcsolatépítés. Nem az egoisták éves találkozója, hanem aktív figyelés a másikra. A kapcsolatépítés alapja az, hogy figyelj a másikra, érdeklődj iránta, mert csak így tudsz hosszútávú együttműködést kialakítani. Amit aztán kezelni, ápolni kell. Így lehet csak belőle értékes, akár éveken, évtizedeken át tartó, gyümölcsöző partner.

 

+1

A networking nem a gyors sikerekről szól! Itt is szükség van kitartásra, hitre, hiszen, ahogy már többször is említettem, akár évekig is tarthat egy kapcsolat, miután átfordul egy üzletté. Addig pedig csak a meló van vele. De azért ez egy kellemes meló, mert a feladat annyi, hogy barátságokat építs ki.

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szicksandor.blog.hu/api/trackback/id/tr9212475009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása