Szick Sándor

3 dolog, amiért érdemes tréningekre járnod

2017. június 06. - szicksandor

open_tarining.png

A tréningek létjogosultsága már évtizedek elején begyűrűzött hozzánk is. Kis túlzással, amikor levettük a nyolcvanas évek trendi ruhadarabját, a nylon tréningnadrágot, azzal a mozdulattal elkezdtünk fejlesztő tréningekre járni.

Sokáig nem volt mindenki számára érthető, hogy miért is kell ilyen rendezvényekre járni, miért kell beülni egy terembe, és egy embert hallgatni egész nap?! A többség ment, rendületlenül, mert kötelező volt. Aztán, ahogy egyre sokrétűbb tartalommal jelentek meg a tréningek, egyre többen kezdtek el alanyi jogon is érdeklődni a tréningek iránt, és egyre többen jöttek rá, hogy miért is lesz mindez fontos az életükben. Na, de miért is?

 

1. Fejlesztés, tanulás

Alapvetően a tréningek legfontosabb célja a fejlesztés, a tanulás, a tudás átadása. Kiváló lehetőség arra, hogy egy cég egyszerre több kollégájának is át tudjon adni új ismereteket egy szakember tolmácsolásában. Egy ilyen tréning segít a mindennapi munkában fellépő problémás helyzetek kezelésében, megoldásában, célorientáltan és intenzíven készíti fel az embereket adott szituációk kezelésére, és a végén még visszacsatolást is kaphat a cég arról, hogy hogy tetszett, mennyire volt hasznos a cég a kollégáknak. A tréningpiac fejlődésével egyre több “szakág” alakult ki, jelenleg már az élet minden területére kiterjedő témákban tudjuk magunkat fejleszteni, képezni.

konyvek.jpg

2. Szintentartás

Az ismeretek átadása, megismerése és megtanulása nagyon fontos egy cég, vagy akár egy egyén életében, de hamarosan rá kellett jönni, hogy akár a legjobban felépített és leghasznosabb tréning anyagának is maximum a 20-30 százalékára fognak emlékezni a résztvevők, rövid idő elteltével.

Erre találták ki a cégek a tréning sorozatokat, az ismétlődő, szintentartó előadásokat. Külföldön már évtizedek óta bevezetett szokás, hogy a nagyobb cégek évente három-négy nagyobb, és akár öt-hat kisebb tréninget, képzést is biztosítanak a munkatársaknak. Ezek a tréningek kiválóan alkalmasak arra, hogy a kollégák érdeklődését, céljaik fókuszban tartását, szakmai tudását mindig magas szinten tartsák. Minden alkalommal, amikor valaki részt vesz egy tréningen, motiváltabban, hittel feltöltve veti bele magát a feladataiba.

3. Új ismeretek

A bővülő tréning kínálat lehetővé tette, hogy ha új terveink, céljaink vannak, akkor egy ahhoz kapcsolódó tréningen részt tudjunk venni. Lehet ez mentális tréning, life coaching, de ha weboldal fejlesztők szeretnénk lenni, vagy marketing stratégák, akkor arra is találunk megfelelő tanfolyamot, tréninget. Lehetnek egy alkalomra szólóak, de akár tréning sorozatokon is részt vehetünk, hogy megfelelően el tudjuk sajátítani  az új céljaink eléréséhez szükséges tudásanyagot.

Látogass el honlapunkra, a www.szicksandor.hu-ra, kövess bennünket a szicksandor.blog.hu oldalunkon, hogy még több érdekes cikket olvashass tréningekről, motivációról, üzletről! Amennyiben pedig ötleted, témád, kérdésed van, keress minket a https://www.facebook.com/szicksandor oldalon.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szicksandor.blog.hu/api/trackback/id/tr6812563505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása