Szick Sándor

3 ok, ami benned van, és a sikertelenséghez vezethet

2017. augusztus 27. - szicksandor

shutterstock_711496481.jpg

Nem is kérdés, hogy mindenki szeretne sikeres lenni. Ki a munkájában, ki a tanulmányaiban, esetleg a sportban. Mindenki szeretne előrébb jutni, többet elérni. A kérdés csak az, hogy ki mennyit tesz meg a sikerért. Illetve nem is kérdés, hiszen tudjuk, hogy a sikeres embert a sikertelentől az különbözteti meg, hogy a sikeres végig csinálja azt, amit elkezdett, amit el akar érni. Hogy nem hallgat a félelmekre, nem megy el a könnyebb irányba.

Sok olyan tulajdonságunk van, amely meggátolja azt, hogy sikeresek legyünk. Persze itt gondolhatunk arra, hogy sosem leszek kiváló kosárlabdázó, ha csak 160 centire nőttem, de nem ilyen nyilvánvaló dolgokra gondolok. Vannak bennünk olyan érzések, amelyek már alapból gátjai lesznek a sikereinknek.

1. Félelem

Már attól is félünk, ha valami új jut az eszünkbe. Megriadunk attól, hogy az új a régi, a megszokott végét is jelenti, és elveszítjük azt, amink eddig megvolt. Elveszíthetjük a tuti állásunkat, ami dehogy tuti, a pénzünket vagy a nagy félelem, hogy mit fognak mondani mások. Mit szólnak majd, ha megpróbálom, ha váltok. De már most megmondom mit fognak szólni. Lehúznak. Hülyének fognak tartani, és azt fogják mondani, hogy úgysem fog sikerülni. A félelem legyőzésének alapfeltétele, hogy merj nagyot gondolni, és tedd meg az első lépést.

felelem-stressz-relaxacio-ongyogyitas-uj-vilagtudat.jpg

2. Kishitűség

Szorosan a félelem nyomában lohol. Félek megtenni, mert “Nem vagyok rá képes.”, “Én ezt nem tudom megcsinálni” stb… Gondolom mindenki számára ismerős mondatok. Ahogy ezek a mondatok még el sem hagyták a szádat, csak felmerültek az elmédben, máris kudarcra vagy ítélve az, amit szeretnél elérni. És ezt csak megerősíti, illetve a hitedet végérvényesen lerombolják a rokonok, barátok vészjósló intelmei. Ha nem hiszel magadban, el se kezdd! Ha viszont hiszel, akkor higgy, és ne érdekeljen, hogy ki mit mond!

urspolar.jpg

3. Lustaság

A lustatság egy érdekes dolog. Mindenkiben ott van, és még a legeltökéltebbeket is vissza tudja fogni. Lehet, hogy nincs benned félelem, nem vagy kishitű, de ha lusta vagy, akkor az mindent meggátol. Van néhány dolog, ami a lustaságunkat kordában tarthatja. Az első, hogy légy mohó, légy éhes a sikerre, a győzelemre, és ha az vagy, akkor a lustaság nem fog felül kerekedni. A bűntudat, hogy nem tettél meg valamit, rosszabb érzés, tehát cselekedj. A másik megoldás tárgyilagosabb. Írj listát a teendőidről. Rangsorold őket, illeszd be a napi munkamenetedbe, és tételesen menj végig rajtuk. Ne engedj ki egy pillanatra sem, amíg nem végezted el az arra a napra célként kitűzött tennivalókat. 

A fenti példák is jól mutatják, hogy miden nap meg kell küzdenünk a démonainkkal a siker érdekében. Mert a sikernek nem titka, hanem ára van.

Látogass el honlapunkra, a www.szicksandor.hu-ra, kövess bennünket a szicksandor.blog.hu oldalunkon, hogy még több érdekes cikket olvashass tréningekről, motivációról, üzletről! Amennyiben pedig ötleted, témád, kérdésed van, keress minket a https://www.facebook.com/szicksandor oldalon.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szicksandor.blog.hu/api/trackback/id/tr8012779326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása