Szick Sándor

3 film, amit minden értékesítőnek látni kell

2017. december 13. - szicksandor

jake-hills-194864.jpg

Rengeteg film készült az üzleti élet titkos és rejtelmekkel teli világáról. Láthattunk brókereket, menedzsereket és egyéb ügynököket a csúcson és a bukás legmélyebb vermeiben is. Voltak köztük jó és kevésbé jó alkotások, de amik valóban megmaradtak bennünk, azok az olyan filmek, amik egyben oktattak is.

És szerencsére volt néhány olyan film, ami a sztori, vagy az esetleges történelmi háttéren túl egy kis képzést is adott, hogy milyen is egy jó értékesítő, és még néhány szakmai trükköt is eltanulhattunk. Ezekből említünk meg most hármat.

1. A Wall Street farkasa

Talán nem is lehetne mással kezdeni, mint ezzel a filmmel. A film főhősét Jordan Belfortról mintázták, aki egy nehezen szerethető, megosztó személyiség volt. Vagyonát egy rövid időszaktól eltekintve csalással szerezte. Ez a rövid időszak az a periódus az életében, amikor a városszéli brókerirodában filléres papírokkal kereskedik. Itt valóban annyira sikeres értékesítő, hogy egy év alatt annyi pénzt keres, hogy saját céget alapít belőle. De térjünk vissza a filmhez. Talán a filmvilág egyik legnagyobb tévedése, hogy a Belfortot alakító Leonardo di Caprio ezért a szerepéért nem kapott Oscar-díjat. Ahogy eljátsza nekünk a sikeres értékesítőt, ahogy az irodában lévő kollégákkal együtt visszafojtott lélegzettel hallgatjuk a telefonálási technikáját, az valami lehengerlő. És valljuk be, amikor cégvezetőként hallgatjuk végig lelkesítő beszédjét, minket is elönt a lekesedés, a hit, és egyből nyúlunk a telefon után, hogy felhívjunk néhány ügyfelet. Mert elhisszük neki. Szóval ha még nem láttad, mindenképpen nézd meg. Ha többször láttad már, akkor nézd meg ismét. És utána irány hideget hívni!

chris-li-182361.jpg

2. Glengarry Glen Ross

Vigyázat, erősen megosztó tartalom! A film sokunknak mozis csúcsorgazmus, de sokan érezték úgy, hogy a trágárságon túl (az angol nyelvű eredetiben a "shit" szó és változatai 50-szer, a "fuck" és változatai pedig 138-szor fordulnak elő) nem ad nekik semmit. Pedig talán egy film sem tudja olyan hűen visszaadni az értékesítők mindennapi harcát, a küzdelmet egymás ellen a sikerért, az eredményekért, és azt, hogyan is tudja összepréselni egy cég az alkalmazottait a teljesítménykényszerrel. És sose fogjuk elfelejteni az értékesítési verseny díjait...

"... az első díj, egy Cadillec Eldorado, ki akarja látni a második díjat? A második díj egy késkészlet."

3. Tőzsdecápák

A nagy gazdagság, a nagy siker, a nagy lehetőség filmje. Amikor a tőzsdéről, brókerekről készült filmekről beszélünk, mindenkinek a Tőzsdecápák az első, ami eszébe jut, és nem véletlenül. Igazából a Wall Street farkasának egy finomabb kiadása, ami szintén jól mutatja be azt, hogy milyen módon lehet, vagy kell érvényesülni a pénz világában. Kimagasló színészi teljesítmények teszik maradandóvá a filmben bemutatott sokszor kegyetlen tőzsdei világot. És nem utolsó sorban Michael Douglas ezzel a filmmel divatot teremtett.

stock-exchange-2816898_960_720.jpg

Látogass el honlapunkra, a www.szicksandor.hu-ra, kövess bennünket a szicksandor.blog.hu oldalunkon, hogy még több érdekes cikket olvashass tréningekről, motivációról, üzletről! Amennyiben pedig ötleted, témád, kérdésed van, keress minket a https://www.facebook.com/szicksandor oldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://szicksandor.blog.hu/api/trackback/id/tr3613383307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása