Szick Sándor

Időgazdálkodás másképpen, de ne a naptárra gondolj!

2017. október 12. - szicksandor

tev_oldal_energiagazdalkodas.jpg

Mindig is kedveltem az időgazdálkodással kapcsolatos elmélkedéseket, ötleteket, tanulmányokat. Jómagam is erősen hiszek abban, hogy nagyon fontos a mindennapi életünk során a megfelelő időbeosztás, és erre a témára mindig kitérek, ha tréninget tartok, sőt külön előadást is tartottam már ezzel kapcsolatban.

Akárhányszor is beszélek erről a témáról, mindig próbálom a hallgatóságomban tudatosítani, hogy mennyire fontos, hogy legyen naptárad, hogy tervezd meg a napodat, hetedet, vagy hogy ne halogass és ne hagyj félbe feladatokat, esetleg tényleg különítsd el a fontos, sürgős vagy kevésbé fontos és sürgős feladatokat egymástól. Viszont mint mindenhol az életben, itt is ki kell emelni, hogy a legfontosabb alap az önmagad stabilitása, a saját belső energiád. A teljes hatékonyság érdekében most jöjjön három tipp, ami segít még több energiát termelni.

1. Pihenés

Az élet bármely területéről is beszélünk, kiemelkedően fontos, hogy kipihenten vágjunk bele a feladataink elvégzésébe. Vannak olyan szerencsések, akiknek napi 4-5 óra alvás is elég, de tapasztalatból mondom, hogy néhány nap után egyszer csak eldőlünk, mert a fenn említett alvásmennyiség hosszútávon nem elegendő. És a kevés alvás gyengülő teljesítményhez vezethet. A pihent embernek jóval nagyobb a koncentrációs képessége, így sokkal összeszedettebben tud a munkájával foglalkozni, tehát ne spóroljunk az alvással, törekedjünk arra, hogy meglegyen a minimum napi 7-8 óra belőle.

pihenes-a-kempingben-520x245.jpg

2. Sport

Arról nem is kell beszélni, hogy a sport mennyire fontos az életünkben. A rendszeres sportolás feltölt energiával, állóképességet ad és elkerüljük az olyan teljesítmény csökkentő dolgokat, mint az elhízás, vagy a gyenge fizikai teljesítőképesség. Továbbá ott van a kifejezésben is, hogy rendszeres, tehát tudatosan beillesztjük a napi, heti programunkba, ezzel is jobb időbeosztásra sarkalva magunkat. Érdemes megtalálni a megfelelő napszakot is az edzésre. Jómagam a reggeli, délelőtti edzés híve vagyok, késő délután már nem lehetne elrángatni sehová, ahol bármilyen sport van a közelben. Azonban a jól megválasztott napszakban végrehajtott edzés hatalmas energia löketet adhat nekünk. Emellett meg kell említenem itt, hogy a sport mentálisan, agyilag is kikapcsol, amire szintén nagy szükségünk van a jó teljesítményhez. Valamint erőteljesen növeli az önbizalmat is, ami szintén nélkülözhetetlen a sikeres munkához, élethez. És akkor az egészséges táplálkozásról már nem is beszélek!

15215.jpg

3. Energiaszinten alapuló napirend

Mint ahogy a sport esetében is említettem, nem vagyunk minden napszakban egyformán aktívak. Ez minden embernél más, sőt még egy adott személy esetében is változó lehet. Sokan vannak, akik ezt nehezen tudják irányítani, hiszen reggel kilencre be kell érni a munkahelyre, délután négyig oda kell érni az iskolába a gyerekért, de akiknek van lehetőségük rá, azok vizsgálják meg, hogy mikor a legaktívabbak, és azokra az órákra helyezzék a legnehezebb feladatokat. Azt mondják, hogy az ember délelőtt tíz és tizenkettő közt a legaktívabb, ami egyébként nálam is így van, persze, ha nem akkor ébred az ember. Én például délelőtt intézem a telefonjaimat, vagy az olyan feladatokat, amik tudom, hogy nehezebbek a számomra, tehát több energiát visznek el. Délután pedig inkább már csak alkotok, ekkor már nagyobb horderejű feladatokat nem tervezek be magamnak. 

  • 870-1421965597-3096.jpg

 

Látogass el honlapunkra, a www.szicksandor.hu-ra, kövess bennünket a szicksandor.blog.hu oldalunkon, hogy még több érdekes cikket olvashass tréningekről, motivációról, üzletről! Amennyiben pedig ötleted, témád, kérdésed van, keress minket a https://www.facebook.com/szicksandor oldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://szicksandor.blog.hu/api/trackback/id/tr4712954987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása