Szick Sándor

Így tudsz tönkretenni egy meetinget

2017. december 27. - szicksandor

meeting-1356065_960_720.jpg

Mindenki ült már meetingen, a szerencsésebbek pedig már tartottak, vagy rendszeresen tartanak ilyen megbeszéléseket. Nem egyszerű a feladat, és sok olyan pontja van, ahol el lehet bukni egy meeting jó levezetését.

Érdemes ezekre odafigyelni, mert a rendszeresen elrontott, érdektelenségbe fulladó, vagy ellenszenvet kiváltó meetingek nagymértékben tudják rombolni a vezetői pozíciónkat is, hiszen hogyan tudna valaki irányítani egy csapatot, ha még egy megbeszélést sem tud hatékonyan levezetni. Tehát figyeljünk oda, hogy az alább felsorolt hibákat ne kövessük el.

1. Késés

Megengedhetetlen. Arról nem is kezdek el beszélni, hogy te nem késhetsz, mert ez az eset elő sem fordulhat! Mindig legyél ott, legalább tíz perccel előbb. De mi van, ha a meetingen résztvevők késnek?! Örök dilemma, hogy várjunk a későkre vagy sem! Mert ha nem várunk, akkor esetleg fontos dolgokról maradnak le. Viszont ha várunk, azzal a pontosan érkezőkkel leszünk tiszteletlenek. És véleményem, valamint tapasztalataim szerint, itt is van a megoldás! Amikor egy ember megtisztel egy másikat a pontosságával, ami sajnos nagyon ritka a mai világban, akkor ő élvezzen elsőbbséget. Néhány renitens, esetleg megrögzött késő miatt nem lehetsz tiszteletlen az általad tartott meetingre pontosan érkezőkkel, illetve egy esetlegesen feszítettebb napirend sem csúszhat néhány ember felelőtlensége miatt. Tehát kezdj időben, a késők pedig majd megszerzik valahogyan az elhangzott információkat.

time-management-school.jpg

2. Kapcsold "OFF" állásba a dumagépeket

Ne engedd, hogy a hiperaktív kollégák szétrombolják a tűpontosan felépített meetingedet. Te tervezted meg a megbeszélést, te vezeted le, tehát tartsd kézben az irányítást! Több típúsú kolléga is jelen lesz, többek között a "szerepelni vágyó", a "mindent jobban tudó", a "szófosó", de lesz olyan is, aki csak szimpla szórakozásból megy ellene a szabályoknak. Ezeket az embereket le kell állítanod, mert pillanatok alatt tönkre tesznek mindent. Természetesen hallgasd meg, ha meg kell hallgatni, de addig hagyd beszélni, amíg valóban fontos, lényeges dolgokat mond. Ne engedd bő lére ereszteni és csapongani senkinek sem a mondanivalóját, ha pedig teljesen felesleges, vagy már-már demoralizáló, akkor egyszerűen, egy jól bevált mozdulattal, intsd le!

bizcontroversy.jpg

3. Mindenkinek szóljon!

Ez egy közös megbeszélés, nem személyes eszmecsere, tehát olyan dolgokról szóljon, amik mindenkit érdekelnek, mindenkinek szólnak. Ne hagyd bekapcsolni az unalomgerjesztő gépet azzal, hogy elmegy a személyes sztorizás irányába egy meeting. Mindenki olyan témát vessen fel, ami az összes résztvevőt érinti, ami pedig személyesebb, azt pedig meg lehet beszélni a meeting után is.

business-meeting-150378057-100264708-primary_idge_b.jpg

Látogass el honlapunkra, a www.szicksandor.hu-ra, kövess bennünket a szicksandor.blog.hu oldalunkon, hogy még több érdekes cikket olvashass tréningekről, motivációról, üzletről! Amennyiben pedig ötleted, témád, kérdésed van, keress minket a https://www.facebook.com/szicksandor oldalon.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szicksandor.blog.hu/api/trackback/id/tr9213507631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása