Szick Sándor

Így legyen hatékony a meetinged

2018. január 03. - szicksandor

meeting-1264698_960_720.jpg

Van aki szereti, van aki nem. Van aki hetente többször csinálja, van aki csak egyszer. Létezik rövid és hosszú is. Bizony életünk szerves részévé és biztos pontjává váltak a céges, vagy irodai meetingek. Véleményem szerint a fontossága megkérdőjelezhetetlen, de pontosan ezért is nagyon oda kell figyelni, hogyan vezessünk le egy ilyen értekezletet.

Arról, hogy a meetinegeket mivel tudod teljesen tönkre tenni, ebben az írásomban olvashatsz, így erre most nem is térek ki. Inkább most koncentráljunk arra, hogy hogyan tudjuk hatékonyabbá tenni az ilyen összejöveteleket.

1. Kezdd időben!

Ez a mondat két oldalról is megközelíthető. Az első, hogy ne várj a későkre. Ha kilenckor kezdődik a meeting, akkor kezd kilenckor. Hatékonyság romboló, ha te ott vagy időben, de nem indul a meeting, mert várni kell a későkre. A másik pedig a megfelelő időpont, napszak kiválasztása. A reggeli órákban még aktívabbak a kollégák, így jobban figyelnek és hatékonyabban vesznek részt. Természetesen érdemes kerülni a korai időpontokat, de nyolc-kilenc óra közt már nyugodtan el lehet kezdeni a meetinget.

chef2.jpg

2. Tervezd meg!

A meetingtartás alapvető szabálya a megtervezés! Készülj fel, tervezd meg, mert enélkül egy koordinálatlan, szétfolyó gyűlés lesz, melynek hatékonysága a nullával lesz egyenlő. Mindig legyen a meetingnek menete, melyet te állítasz össze. Vázold azokat a témákat, amelyeket fontosnak tartasz (piaci helyzet, irodai ügyek, aktuális problémák). Ellenőrizd, hogy a meetingen elhangzottakat mindenki megértette-e, majd a megbeszélés végén összegezz. És végig tartsd kézben az irányítást!

pitch-perfect-venture-capitalist-entrepreneur-board-meeting-business-604-604-337-db69cb58.jpg

3. Akkor meetingelj, amikor kell!

Tapasztalatból mondom, hogy ez lehet a legnagyobb hatékonyság-gyilkos. A heti több meeting kiveszi az embereket a munkából, ezáltal tütelmetlenebbek lesznek, és kevesebb figyelmet mutatnak a találkozó témáival kapcsolatban. Még a leggyorsabb, rapid meetingek is érdektelenségbe fulladnak, ha hetente többször le kell ülni megbeszélni a dolgokat. Tarts egy, vagy maximum két megbeszélést hetente, és törekedj arra, hogy a valóban fontos és a csapat összes tagjára tartozó dolgokat beszéljétek át. Így mindenki figyelni fog rád.

Látogass el honlapunkra, a www.szicksandor.hu-ra, kövess bennünket a szicksandor.blog.hu oldalunkon, hogy még több érdekes cikket olvashass tréningekről, motivációról, üzletről! Amennyiben pedig ötleted, témád, kérdésed van, keress minket a https://www.facebook.com/szicksandor oldalon.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szicksandor.blog.hu/api/trackback/id/tr6213504923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása