Szick Sándor

3 tanács, hogy még több könyvet tudj olvasni

2017. december 30. - szicksandor

8314929977_28fd740070_b.jpg

Több posztomban és írásomban is kifejtettem már az olvasás iránti szeretetemet és azt, hogy ezt mennyire fontosnak tartom. Sajnos a mai világ kissé eltávolodott a könyvolvasástól, de azért van egy viszonylag erős bázis, akik továbbra is rajonganak az olvasásért.

A cél az lenne, hogy minél többen csatlakozzanak ehhez a bázishoz. Annyian mondhatták már, hogy na, akkor holnap elkezdem olvasni ezt a könyvet, vagy a jövő héttől biztos, hogy le fogok ülni legalább napi 20-30 percet olvasni. Aztán semmi... Azonban ez egy olyan cél, amire érdemes törekedni.

Tehát most keresd meg a kedvenc karosszékedet, dőlj hátra benne kezedben a kedvenc könyveddel, mert az alábbi tippek segíteni fognak abban, hogy még többet olvass.

1. Legyenek olvasási céljaid

Hány könyvet szeretnél elolvasni hetente, havonta? Mikor és mennyi időt tudsz erre rászánni? Amennyiben nagyon elfoglalt a napi, heti időbeosztásod, akkor érdemes találni egy állandó időpontot az olvasásra. Ez lehet akár a reggeli felkelés utáni időszak, de például sokan olvasnak lefekvés után is. Fontos, hogy a nehezebben emészthető, szakmai jellegű könyveket az agyunk a reggeli, délelőtti órákban jobban fel tudja dolgozni. Ami nálam még bevált, hogy tematikusan olvasok. Mivel én viszonylag sok üzleti vagy oktató jellegű könyvet olvasok, ezért az én tervem általában, hogy 2-3 ilyen típusú könyv elolvasása után, beiktatok egy regényt. Ez segít kizökkenetni a gondolkodós, elemzős, ceruzával aláhúzogatós olvasásból, és elrepít egy másik világba. Ez az igazi kikapcsolódás.

glasses-1078260_960_720.jpg

2. Válaszd ki a megfelelő formátumot

Ez egy érdekes téma! Hiszen a könyv az könyv, nincs másik formátuma. Csakhogy a mi világunk a rohanó  XXI. század, ahol többféle dolog közül tudunk választani, még az olvasással kapcsolatban is. Lehet ebook-unk, letölthetünk könyveket különböző formátumokban és természetsen ott van a jó öreg papír alapú megoldás is. Szeretném előrebocsájtani, hogy nálam most már csak a papír alapú megoldás létezik. Régebben próbáltam különböző eszközökkel támogatni az olvasásomat, de hamar rájöttem, hogy azokat nem nekem találták ki. Volt olyan könyv, aminek az olvasását abbahagytam a gépen, és megvettem könyvesboltban, majd úgy olvastam el. De akinek az ebook a megfelelő, az olvasson úgy, hiszen a cél, hogy minél többet olvassunk. És előnyei közt ott van a könnyebb hordozhatóság, a keresési lehetőségek a szövegben, illetve, hogy testreszabható a formátuma. De nagy gondban leszünk, amikor a krimi utolsó oladalinál lemerülünk, és azt a varázslatos papír illatot sem fogjuk érezni.

4857693316_36769ab42c_b.jpg

3. Járj könyvtárba!

Bárki, akivel beszélgetek az olvasásról és elkezd panaszkodni a könyvek ára miatt, vagy azért mert nem tudja biztosan kiválasztani, hogy melyik írás is érdekelné, egyből elküldöm egy könyvtárba . Az éves költsége 3-4000 forint, tehát egy átlagos árú könyvért cserébe egész évben szüretelhetsz a kultúra gyümölcsösfájáról. Ha nem tudod, hogy valóban tetszeni fog-e az adott könyv, egyszerűen kikölcsönzöd, hazaviszed és ha nem a te világod, akkor néhány nap múlva visszaviszed. A választás ilyenfajta szabadsága tágítani fogja a látókörödet is, mivel sok olyan könyvbe legalább belekezdesz, amire egy könyvesboltban rá se néznél. És mellesleg programnak sem utolsó, akár az egész családot magaddal viheted.

Tehát nincs kifogás, hanem irány könyvtár!

interior_view_of_stockholm_public_library.jpg

Látogass el honlapunkra, a www.szicksandor.hu-ra, kövess bennünket a szicksandor.blog.hu oldalunkon, hogy még több érdekes cikket olvashass tréningekről, motivációról, üzletről! Amennyiben pedig ötleted, témád, kérdésed van, keress minket a https://www.facebook.com/szicksandor oldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://szicksandor.blog.hu/api/trackback/id/tr9613518083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása