Szick Sándor

3 dolog, amit a rossz időbeosztásod miatt te is elveszítesz

2017. augusztus 11. - szicksandor

11d92fcc.jpg

Mindig arra panaszkodnak az emberek, hogy állandóan rohannak, soha semmire sincs elég idejük. Ezt gyerekkorunk óta táplálják a tudatalattinkba, hiszen mást sem hallottuk a szüleinktől, csak hogy “Erre most nincs időm”, “Majd később, most alig látszom ki a munkából”. Nem is kell csodálkoznunk, hogy mi is a rohanó világ rohanó egyedeivé válunk.


Sajnos ezzel a rohanással sok időt, energiát, sikert és élményt veszítünk el, toljuk el magunktól annak a lehetőségét, hogy rendszerezettebben, jobb időbeosztással élve megéljünk olyan dolgokat, amiket az időhiány, vagy annak okozója elvesz tőlünk. Az alábbiakban három olyan dolgot olvashatsz, amelyeket biztos elveszítesz, ha rosszul osztod be az időt. Kemény dolog szembe nézni a veszteségeinkkel, de a fejlődés érdekében kötelező.

1. Rendszerezettség

Azok az emberek, akik nem bánnak jól az idejükkel, általában kapkodóak, mindig rohannak, azt se tudják hol áll a fejük. Ez az állapot automatikusan oda vezet, hogy egy idő után nem találjuk meg a dolgainkat, nem tudjuk, hogy azt a bizonyos fontos iratot hova tettük, de a végén már telefonunkat és a kocsikulcsunkat sem találjuk. A rendszerezettséggel a keresés és kapkodás elvesztegetett perceit, óráit nyerhetjük vissza.

productivity_4.jpg

2. Hatékonyság

Több külföldi országban találhatóak olyan cégek, akik kötelezővé teszik az alkalmazottaiknak az időgazdálkodás tréningeket, csak a hatékonyság növelése miatt. Különböző kimutatások támasztották alá, hogy a nem megfelelően beosztot (munka)idő nagymértékben csökkenti a hatékonyságot. Gondolom, ezt nem is kell magyarázni, gondoljunk csak az internetezésre, a magánjellegű kommunikációk folytatására, vagy akár csak a “gyors” cigi szünetekre.

3. Nyugalom

Nem kérdés, hogy a fenn említett problémák egyenesen belevezetnek a stresszbe. Azok az emberek akiknek napjait az állandó rohanás teszi ki, akik nem tudnak hatékonyan teljesíteni a munkahelyükön, azoknál előbb vagy utóbb, de inkább előbb kialakul a stressz. Nem lesz nyugalom, nem lesz önfeledt pihenés, mindig csak a rohanás. Ezt igazolja korunk egyik népbetegsége a ‘burn out' is, mely a hiedelmekkel ellentétben nem menedzser betegség, hanem minden stresszel, idegeskedéssel küzdő emberre leselkedő veszély.

maxresdefault.jpg

+1

Idő

Talán nem lepek meg senkit azzal a kijelentéssel, hogy aki jól gazdálkodik az idejével, az a fentieken kívül egy valamit biztos meg fog nyerni, ami nem más, mint az idő. Szabadidő, melyet arra “költünk”, amire akarunk. Sportolhatunk, kirándulhatunk, barátokkal sörözhetünk, és többet lehetünk a családunkkal. És így lehet, hogy nem fog elhangzani többet az a mondat, hogy “Ne most gyermekem, majd később, most nincs időm!”

Amenniyben te is szeretnél hatékonyan élni és jól beosztani az idődet, akkor kattints ide a megoldásért.

Látogass el honlapunkra, a www.szicksandor.hu-ra, kövess bennünket a szicksandor.blog.hu oldalunkon, hogy még több érdekes cikket olvashass tréningekről, motivációról, üzletről! Amennyiben pedig ötleted, témád, kérdésed van, keress minket a https://www.facebook.com/szicksandor oldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://szicksandor.blog.hu/api/trackback/id/tr7712740434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása